kolmapäev, 5. veebruar 2014

Karamelline valge šokolaadi kook

Kook, mis valmib kiirelt ja küpsetamist ei nõua. Kaunistas see minu enda sünnipäevalauda. Mõnusalt kreemine ja parajalt magus.


Vaja:
180g küpsiseid (nt šokolaadi või kondenspiimamaitselisi)
70g võid
450g (3 pakki) karamelli-toorjuustukreemi
300g Kreeka jogurtit või maitsestamata kohupiimapastat
300g valget šokolaadi
100-200g meelepäraseid marju

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga ning suru küpsetuspaberiga vooderdatud 24cm lahtikäivasse koogivormi. Aseta täidise valmistamise ajaks külma.
Sulata šokolaad ja lase veidi jahtuda. Vahusta toasoe toorjuust vispliga, lisa jogurt (või maitsestamata kohupiimapasta) ning sega ühtlaseks. Vala kogu aeg vispeldades juurde šokolaad ning sega ühtlaseks. Sega õrnalt massi hulka 50-100g marju. Vala täidis vormi küpsisemassi peale ja silu pind. Kaunista kook ülejäänud marjadega, surudes mõningad ka täidise sisse. Aseta vorm vähemalt 4 tunniks külmkappi, kuni täidis on tahenenud.

allikas: Lihtsad ahvatlused (Silja Luide)


Kommentaare ei ole: