teisipäev, 11. veebruar 2014

Ürdikreemiga kanakintsud ja kartuli-brokkolitamp

Kokakool vol5 -pearoog.

Jamie Oliver on see kokk, kes nö "harrastab" seda töömeetodit, et maitsed ja ürdid naha alla. Iseenesest kaval ja geniaalne mõte. Proovisime meiegi koolis üht võimalikku varianti siis.


Vaja 12-le:

Ürdikreemiga kanakintsud:
12 nahaga broilerifileed või -kintsu
250g toorjuustu või mascarponet
peotäis erinevaid värskeid ürte (leesputke, peterselli, salveid, ...)
1 tšilli
1 sidrun
soola-pipart
2-3dl valget veini (või puljongit)

Haki ürdid ning sega toorjuustu või mascarponega, maitsesta sidrunikoore, -mahla ja soolaga. Eemalda kintsudelt liigne rasv (ja pepud). Sega kausis puhtad kanatükid sidrunimahlaga läbi, seejärel maitsesta vähese soola-pipraga. Suru ürdikreem broileri naha alla. Aseta ahjuvormi ning vala vormi põhjale veini. Maitsesta pind veel soolaga-see teeb nahapinna küpsemisel krõbedamaks.
Küpseta 200 kraadises ahjus 30-40 minutit või kuni kana pind on krõbe ja liha küpsenud.

Kartuli-brokkolitamp:
10 kartulit
500g brokkolit
soola
ca 40g võid

Koori kartulid ning valmista ette brokkoli - eralda õisikud ja jaga võrdseks, vars koori ning tükelda. Aseta kartulid koos brokkolivartega soolasesse vette keema, õisikud lisa, kui potis olevad viljad on poolpehmed. Vala valmis viljadelt vesi (võid osa vedelikust jätta tambi maitsestamiseks) ning auruta tulemust. Lisa või ning sega kahvliga kuni saad ühtlase tambi (vajadusel lisa allesjäetud vedelikku, et tulemus oleks nö kreemisem).
Serveeri soojalt kanakintsude ja tekkinud praeleemega.

allikas: Kaie Mei


Kommentaare ei ole: