teisipäev, 17. märts 2015

Kanasalat sidruni-kapparimajoneesiga

Hea näide sellest, kuidas saab väheste koostisosadega imemaitsva salati, mida ilmestab omapärane kaste - sidrun, kappar ning majonees.
Mina isiklikult lisasin originaalretseptis olevatele koostiainetele ka lisaks tomatit, kuna seda oli lihtsalt võtta kapist.


Vaja (suur kaustäis):
400g kanafileed
1 keskmine jääkapsapea
350g tumedaid viinamarju
75g riivitud parmesani
sool, pipar

soovi korral tomatit

Kaste:
150g majoneesi
5-6spl sidrunimahla
50g kappareid
suhkrut

Lõika kanafilee viiludeks ja prae pannil mõlemalt poolt küpseks, vahepeal maitsestades soola-pipraga. Haki jääkapsas tükkideks ning aseta kaussi. Lõika viinamarjad ja tomatid neljaks ning lisa salati juurde. Pane juurde parmesan ja kanaliha ning sega kõik omavahel läbi.

Kastme valmistamiseks pane kõik ained blenderisse ja surista ühtlaseks. Timmi maitset lisades suhkrut või sidrunimahla. Vala kaste salatile, sega ning naudi (parim on tulemus, kui lased veidi seista ja maitsestuda), vajadusel maitsesta lisaks.

allikas: Lihtsalt linnulihast (kiired ja kodused road kanast kuni pardini)

Kommentaare ei ole: