pühapäev, 8. märts 2015

Smuutikook

Kel smuutid meeldivad, siis neile üks mõnus, mahlane ja suhteliselt lihtsalt valmiv kook, väke vaheldus joodavale eksemplarile. Olen seda katsetanud nüüdseks juba 2 korda, ilmselt tuleb ka teha kolmas, et oleksin lõpuni rahul.

Põhi:
150g digestiivküpsiseid
sulavõid

Täidis:
8 želatiinilehte
750g maasikaid
3 banaani
165ml kookospiima
3/4dl suhkrut (Stevia)
1tl kardemoni
1/2dl sidrunimahla

Peale:
2 kiivit
virsikuid

Purusta küpsised ja sega sulavõiga (kogust vaata silma järgi, et küpsisepuru saaks kenasti kokku, nii 50-100g peaks piisama). Suru saadud mass lahtikäiva koogivormi põhja.
Aseta želatiinilehed külma vette likku.
Kui kasutad külmutatud maasikaid, lase neil sulada, kuid ära kalla vedelikku minema. Kalla sulanud maasikad (koos kogunenud vedelikuga) blenderisse, lisa banaanid ning püreesta.
Lisa kookospiim, kardemon ja suhkur. Sega korralikult läbi. Kuumuta sidrunimahl ning sulata seal kuivakspigistatud želatiinilehed. Nirista pidevalt segades maasika-banaanisegusse.
Kalla täidis põhjale ja aseta külma tahenema. Enne serveerimist kaunista. Hästi sobivad sinna peale ka maasikad, kui neid värskena saada.

Zelatiini julgen soovitada panna kohe kindlasti rohkem ku etteantud retseptis, kuna minu esimene katsetus lõppes täielikult vedela koogiga (oli olnud külmas terve öö, kuid tegin ka paar hävitavat viga) ning teine katsetus püsis küll koos, aga oli ülimalt keeruline serveerida ja oleks võinud olla veelgi tahkem. Seega soe soovitus, zelatiiniga ei tasu tagasi hoda. Ilmselt sõltub tulemus ka maasikate vedelikusisalduse suurusest (eriti külmutatute puhul).

allikas: Kinuskikissa

Kommentaare ei ole: