reede, 13. märts 2015

Rostbiifisalat mangoga

Mõnusalt mahlane salat. Kerge, mõnusalt kevadine ja lihtsa valmistusviisiga.


Vaja (4-le):
salatit (meil oli jääkapsas)
pool küpset mangot
4spl kõrvitsaseemneid
2 pardifileest valmistud rostbiifiviile
125g mozarellat
pipart

Kaste:
2spl soja
2spl palsamiäädikat
2spl oliiviõli
2tl sidrunimahla
2tl vedelat mett


Esmalt alusta kastmest. Sega kõik koostisained kaanega suletavasse purki, raputa korralikult, et kõik seguneks ja jäta ootele.
Seejärel valmista ette part (juhul kui sa pole varem juba rostbiifi ära teinud). Puhasta filee kelmetest ja patsuta paberiga kuivaks. Tee noaga pardifilee nahale sisselõiked u 1cm vahega. Maitsesta soola-pipraga ning pane külmale pannile nahapool all. Pruunista kuni nahk on kuldpruun, seejärel pruunista ka teised küljed. Kui tekib liigpalju rasva, siis võid ka selle vahepeal ära kallata. Kui fileed pruunistatud, pane need fooliumisse (nahk ülalpool) ning küpseta 100kraadises ahjus 15-20 minutit. Fileed peavad katsudes jääma veidi võbisevad. Lase lihal fooliumis 10 minutit rahuneda ja lõika seejärel terava noaga õhukesed viilud.
Kuni part küpseb, saad toimetada baasmaterjaliga. Laota igale taldrikule salatilehti, väikeseteks ribadeks lõigatud mangot. Murra peale mozarellat ning jahvata pipart. Puista ka kõrvitsaseemneid ning kõige peale lõpuks rostbiifiviilud.
Serveeri kohe.

allikas : Lihtsalt linnulihast (kiired ja kodused road kanast kuni pardini)

Kommentaare ei ole: