teisipäev, 10. märts 2015

Key Lime pie - laimikook kondenspiimaga

Pühapäev oli üks tore päev - Naistepäev! Sain küll omad lilled ja magusaampsud ka õigel päeval kätte, kuid siiski küll küllale liiga ei tee, seda enam kui uus köögitarvik vajab veel ikkagi testimist. Nii saigi esmaspäevaks tööle kaasa tehtud laimikook, tähistamaks, siis kuidas kellele, kas möödunud naistepäeva, sinist esmaspäeva või seda et olen oma kaaslasi siin juba 11 aastat töökohal tüüdanud:).


Põhi:
150g digestiivküpsiseid
50g sulatatud võid

Täidis:
3 munakollast
5dl kondenspiima
1,5dl laimimahla

Sefiir:
3 munavalget
200g suhkrut
1dl vett

Purusta küpsised ning sega sulatatud võiga. Suru saadud mass 20cm läbimööduga lahtikäiva koogivormi põhja ja ääretele. Küpseta 180 kraadi juures 10 minutit. Täidise jaoks sega munakollased kondenspiima ja laimimahlaga. Kalla eelküpsetatud põhjale ja küpseta veel u 15 minutit.
Sefiiri saamiseks vahusta munavalged kõvaks vahuks. Sulata suhkur vees ja keeda siirupiks. Hakka uuuesti valget vahustama ja lisa pidevalt vahustades siirup munavalgemassile, nii et tekiks kaunis sefiir. Enne serveerimist pane sefiir koogile ja soovi korral kaunista veel riivitud laimikoorega.
Sellega sain ka siis esimest korda oma uue masinaga vahustamise ära proovida. Ülimugav ikka, ei mingit miksrihoidmist, saab tegeleda niikaua muude asjadega, kuniks kaunis vaht valmis ja hiljem siirupit lisada on kui lapsemäng. Seni tundub, et see kallis ost on end igati ära tasunud. Kuigi jah, proovida on võimalusi veel palju.




Kommentaare ei ole: