reede, 6. märts 2015

Lihapallid fenkoliga

Mõnusalt aroomikas hautis lihapallidega. Kes siis ei armastaks lihapalle, eriti kui need on veel parajalt parmesanised. See aroom, mis pallide pruunistamisel juba kerkis, ajas suu vett jooksma.


Vaja(4-le):
500g veisehakkliha
50g parmesani (riivitud)
1tl fenkoliseemneid (purustatud)
50g riivsaia
2 küüslauguküünt
oliiviõli
1 sibul
1 fenkolimugul
1 porgand
400g purk purustatud tomateid
suhkrut
soovi korral peterselli ning serveerimiseks kõvema koorikuga saia

Sega kausis kokku hakkliha, parmesan, fenkoliseemned, riivsai ning hakitud küüslauk, maitsesta vajadusel. Vormi käte abil meelepärase suurusega pallid, mis pruunista kuumaks aetud pannil oliivõlis. Tõsta mõneks ajaks kõrvale, nt taldrikule.
Lisa seejärel pannile hakitud sibul, fenkol ja porgand. Prae neid madalal kuumusel kuni 10 minutit, kuni ained on kuldsed. Lisa juurde tomatid, täida tomatipurk veega ning lisa seegi kastmesse. Lisa ka veidi suhkrut. Aja kaste keema, tõsta lihapallid tagasi pannile ja hauta, kuni liha on küps ning kaste redutseerunud. Lisa soovi korral peterselli, riivi peale parmesani ja serveeri endale meelepärasega.


allikas: Jamie Oliver retseptide aastaraamat 2014/15

Kommentaare ei ole: