kolmapäev, 11. märts 2015

Krevetid suvikõrvitsaspagettidega

Siit üks veidi ootamatu, kuid samas üdini tervislik ning huvitav ja maitsev kooslus. Kui oleme harjunud suvikõrvitsat niisama praadima või hautistes/kastmetes kasutama, siis siit üks huvitav versioon - spagetid. Ja valmib kogu see roog ülimalt kiirelt.
Kui meespere oli alguses kõhklev, siis lõpptulemuseks oli tühi pann.


Vaja:
400g tiigerkreveti sabasid (mina kasutasin külmutatuid, sulatasin enne töötlemist)
3-4 küüslauguküünt
2 keskmise suurusega suvikõrvitsat
näpuotsaga tšillihelbeid
0,5dl kanapuljongit
soola ja pipart
õli
30 g võid

serveerimiseks värskelt riivitud parmesani juustu

Tõmba suvikõrvitsast pikad ribad - selleks kasutasin julienne lõikurit/koorijat. Lisa ribadele veidi soola ja jäta sõelale nõrguma. Sõelalt võttes pigista üleliigne vedelelik välja.  Koori vajadusel krevetid, jäta sabaotsa koor alles ja nõruta kuivemaks. Kuumuta pannil õli koos võiga keskmisel kuumusel. Lisa krevetid ning kuumuta paar minutit. Lisa küüslauk ja tšillihelbed ning kuumuta veel umbes minut. Tõsta krevetid pannilt eemale ning kalla pannile kuum kanapuljong. Lase pannil olevad mahlad kokku keeda, lisa suvikõrvitsaribad ja kuumuta paari minuti jooksul läbi-suvikõrvits küpseb päris kiirelt. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa spagettide hulka ka krevetid ning serveeri kohe.
Soovi korral riivi peale ka parmesani.

allikas: Ise tehtud. Hästi tehtud

Kommentaare ei ole: