kolmapäev, 4. märts 2015

Peedisupp

Tervislik ja maitsev borš, küll lihavaba, kuid see-eest kerge ning lihtsalt valmiv. Sain taaskord oma uue masina proovile panna ning riivitud peediga sai supp ülikiirelt valmis.


Vaja (6-le):
400g peeti
2 sibulat
2 porgandit
400g kapsast
õli
1,5L aedviljapuljongit
1-2 spl sidrunimahla
soola, pipart, suhkrut

Koori peet, sibul ja porgand. Pane väike tükk peeti kõrvale (u 50g),  muud juurikad lõika õhukesteks ribadeks või kasuta abimehena nt köögikombaini.
Kuumuta potis õli, lisa porgand, sibul ja peet ning prae kergelt läbi.
Lisa riivitud kapsas, kalla peale puljong ning hauta vaiksel kuumusel umbes 20-30 minutit, kuni aedviljad on pehmed. Riivi ka viimane alleshoitud peeditükk ja sega supi hulka. Maitsesta sidrunimahla, pipra, soola ja suhkruga.
Serveerimisel puista peale nt maitseroheline, ja lisa hapukoor.

allikas: nami-nami

Kommentaare ei ole: