kolmapäev, 21. oktoober 2015

Pirnine kitsejuustupirukas

Pirn ja juust, eriti kitsejuust, on ülimalt kokkusobiv paar. Kuna hetkel kodumaised pirne veel täitsa turult leiab, siis viimane aeg neist viimast võtta ning end premeerida ühe maitsva ja tegelikult ka lihtsa valmistusviisga pirukaga. Võib vabalt asendada ka õhtusööki, sel juhul võib kõrvale pakkuda kerget salatit.


Vaja:
100g külma võid
100g riivitud Emmentali juustu
1dl kaerahelbeid
1,75dl täisteranisujahu
0,5tl soola
1spl külma vett

Täidis:
u 200g kitsejuustu
2 suurt küpset pirni

Kaste:
100g hapukoort
1 muna
0,5tl soola
musta pipart
peale 0,5tl kuivatatud või 1spl värsket hakitud tüümiani
soovi korral 1 spl vedelat mett 

Põhja valmistamiseks sega kuivained tükeldatud võiga, lisa riivitud juust ning vesi ja sega ühtlaseks. Rulli tainas laiali ja vooderda sellega pirukavormi(13x40cm) põhi ja küljed. Aseta vorm tunniks külma. Küpseta seejärel 200kraadises ahjus kuldseks.
Kastme jaoks sega kokku hapukoor ja muna, maitsesta soola-pipraga. 
Laota eelküpsetatud põhjale eemaldatud südamikega pirniviilud, vala üle kastmega ja aseta peale kitsejuust ning tüümian.
Soovi korral nirista juustule vedelat mett. 
Küpseta veel 200 kraadises ahjus umbes 20 minutit või kuni juust on kergelt küpsenud ja kaste hüübinud.
Eriti  keelt allaviiv just soojalt.


allikas: Täiuslik Pirn (100 Rooga mini)



2 kommentaari:

Maris ütles ...

Aitäh, panen kohe retsepti bookmarkidesse. Kui kaua see taigna kuldseks küpsetamine umbes kestab?

Kati ütles ...

Ma hoidsin vast 10 minutit kuskil, aga eks see silma järgi rohkem vaatamine ole