reede, 25. detsember 2015

Nutella juustukook

Jõululaupäev seljataga, pühad veel ees. Ilmselt paljudel veel söögiorgia jätkumas ja kingid avamata. Kui tradistiooniliselt kapsas-kartul-liha-vorstid söödud, siis hing ihkab ka ikka magusat. Nagu peaagu et tradistioonisks saanud, siis püüan alati teha midagi ilma ahjuta, kuna viimane ägab niigi liha-vorsti küpsetamise all ja seega saab magus oma etteaste teha just siis, kui selleks õige aeg käes. Samuti saab koogi juba kasvõi päev varem valmis teha ja lasta tal rahus taheneda. Siit siis meie selleaastane jõulukook.



Vaja:
340g Oreo küpsiseid (Eesti versioonina kasutasin Mesikäpa omasid)
110g sulatatud võid (soolata)

750g toorjuustu
200g vahukoort
140g Nutellat
10g vaniljeekstrakti
65g tuhksuhkrut


Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru saadud mass 24cm küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja ning äärtele. Aseta täidise valmistamise ajaks külma. Vahusta toorjuust, tuhksuhkur ja vaniljeekstrakt kokku, kuni kõik on kenasti segunenud ja kreemjas. Vahusta teises nõus vahukoor ning sega õrnalt toorjuustumassi hulka. Jaga mass kaheks ning lisa ühele poolele Nutella. Võta 3 suurt lusikatäit valget kreemi ning aseta tupsudena koogi põhja peale, nende vahele lisa shokolaadist kreemi. Jaota kreemid tupsudena põhja peale, võta nuga või muu vahend ning keeruta shokolaadi ja valge kreemi osad keeristeks. Aseta kook külma kuni 6 tunniks, veelparem üleöö.

Kaunist pühadeaja jätku kõigile!

allikas: youtube

Kommentaare ei ole: