teisipäev, 15. detsember 2015

Lõhe-brokkoli pirukas

Üks mõnus pirukas, mis ahvatles mind kohe oma iluste piltide ja sisuga. Nii kala kui aedviljad, mõlemad meile vajalikud toitained ühes koos ja ülevalatud juustuse kastmega. Mis saaks veel parem olla. Kui algul võib brokkoli võõrastav tunduda, siis lõpptulemus on ülimalt hästi harmoneeruv kooslus - parajalt kala, brokkolit ning parmesan oma soolaka maitsega. Meie perele meeldis väga ja soovitan igati proovida. Kui lisada kõrvale ka värsket salatit, siis annab mõnusa lõuna- või õhtusöögi mõõdu välja.

Põhi:
3dl jahu
150g külma võid
1tl soola
2spl külma vett

Täidis:
250-300g lõhe- või forellifileed (võib olla ka külmsuitsu)
1 (200-250 g) väiksem brokkoli
3 muna
3dl vahukoort
50-100g parmesani
hakitud tilli v murulauku
soola, (valget) pipart

Põhja jaoks näpi või haki jahu, sool ja või purutaoliseks massiks. Lisa vesi ja sega ühtlaseks tainaks. Pane tainas kilesse ja aseta pooleks tunniks külmkappi. Suru tainas 24-26cm läbimõõduga võitatud vormi põhja ja servadele (u 2 cm kõrguselt, vooderda ääred fooliumiga), torka põhi kahvliga tihedalt läbi ning küpseta 250kraadises ahjus u 8 minutit. 

Täidise jaoks puhasta ja lõika brokkoli õisikuteks, hauta mõned minutid ja nõruta korralikult. Lõika kala kuubikuteks. Sega omavahel kergelt lahti klopitud munad, koor, riivitud juust ja meelepärased maitseained.  Aseta kala ja brokkoli eelküpsetatud pirukapõhjale, vala üle muna-koore seguga ja küpseta 200kraadises ahjus 25-40 minutit või kuni pirukas on pealt kuldne. 
Jahuta veidi ja serveeri.

allikas: Jagatud rõõm

Kommentaare ei ole: