esmaspäev, 7. detsember 2015

Ühe-poti kanapasta

Sellest ilmselt lihtsamat pastat pole olemas, seda enam et selle valmistamiseks vaja ka ainult ühte potti/panni. Kanapasta on üldjuhul ka kõigi lemmik, eriti kreemiseks teeb lisatav parmesan.



Vaja(2-4le):
praadimiseks õli
2 kanafileed, kuubikuteks lõigatud (mina kasutasin kintsuliha)
3 küüslauguküünt, hakitud
400ml kanapuljongit
240ml vahukoort
230g pastat (penne, fussili vms)
ca 150-200g parmesani, riivitud
soovi korral kaunistuseks peterselli
sool-pipar

Potis või sügavamal pannil kuumuta õli ning pruunista selles kanalihakuubikud, maitsesta soola-pipraga (soola pannes arvesta ka hiljem lisanduva parmesaniga, mis annab soolasust juurde). Lisa seejärel küüslauk ning pruunista veidi koos. Lisa puljong, koor ja pasta ning lase korra keema tõusta. Kata kaanega, alanda kuumust ning hauta 15-20 minutit või kuni pasta on al dente. Keera kuumus kinni, sega hulka parmesan, kaunista peterselliga ning serveeri. Nii lihtne see oligi ning maitsev õhtusöök on valmis nautimiseks. Kes suurem parmesanifänn, võib veel valmis roale lisa riivida.

allikas: Tasty

Kommentaare ei ole: