laupäev, 19. detsember 2015

Söödavad kingitused - kaunistatud šokolaad

Jõulud on isetegemise aeg, vähemalt mulle. Meeldib nokitseda ja teisi sellega õnnelikumaks teha ja mis saab veel parem aeg olla kui jõulud. Kinkida teistele hingega tehtud maiust. Kui eelmised jõulud oli mul teemaks kommid, siis sel aastal šokolaad. Ja kuna päkapikk on pea kõikjale juba jõudnud, siis teen postituse ära. Äkki kellegil tekib veel huvi mõnd lähedast üllatada.



Vaja:
kvaliteetne šokolaad (kasutasin tumedat 70% kakaosisaldusega)
meelepärast kaunistamiseks - kasutasin goji marju, kuivatatud mustikaid, india pähkleid, mandleid ning söödavaid lilli

Maiust võib valmistada nii vormis kui vabakujulisena, nii väikestena kui suurtena, just nii, nagu endale meeldib. Kui omad spetsiaalseid silikoonist vorme, saad kasutada neid. Viimaseid kasutasin minagi. Šokolaadi osas on vabad käed, kas tume, valge või piima. Kasuta mida vaid hing ihaldab ja mille järele isu.

Enne meisterdamist pane valmis kõik vajalik, mida arvad et võib vaja minna ning vajadusel tükelda kaunistused. 

Ükskõik, millist šokolaadi kasutad, kindlasti tempereeri see. Ilma selle vaheetapita šokolaad sulab toatemperatuuril. Tempereerimise kohta loe siit.

Esimese etapina võtagi ette šokolaad, tempereeri ning pane sulanud mass, kas siis spetsiaalsesse silikoonvormi või muudesse vormidesse, sõltuvalt mida kasutad. Kaunista meelepärasega.

Lase šokolaadidel rahulikult jahedamal toatemperatuuril hanguda. Kui maiused on juba enam-vähem tahedad, pane nad natukeseks külmkappi, et šokolaad saaks veidi jahedas kahaneda. See aitab neid ka kergemini vormist kätte saada.

Kui maiused on tahenenud, paki need meelepärasesse kinkekotti/karpi ning ilus kingitus ongi valmis.

Kauneid lähenevaid pühi!

allikas: nami-nami

Kommentaare ei ole: