neljapäev, 3. detsember 2015

Soome lõhesupp

Lõhe kasvab tavaliselt 1 meetri pikkuseks ja kuni 10 kg raskuseks, haruldasemad on kuni 1,5-meetrised ja 46 kg raskused isendid.//Wikipedia//
Meile siia küll ilmselt nii suuri isendeid ei satu, ei merre ega ka poelettidele, kuid kala sööma peab ja siit üks ülilihtne supp, mis võiks õhtusöögilauda katta.



Vaja(4-le):
1-2 sibulat
2-3 porgandit
4 kartulit
1 L vett või kalapuljongit
400g forelli- või lõhefileed
2dl kohvikoort (võib ka vahukoort kasutada)
peotäis külmutatud herneid
soola, pipart
hakitud värsket tilli

Koori ja haki sibul väikesteks tükkideks. Pese ja koori-tükelda väikesteks tükkideks ka kartulid, porgandid. Pane poti põhja veidi õli, lisa köögiviljad, maitsesta vähese soolaga ning kuumuta läbi. Lisa seejärel vesi või puljong, kuumuta keemiseni ning lase tasasel tulel haududa, kuni köögiviljad on pehmed. Samal ajal kui köögiviljad podisemas, puhasta kala luudest ning tükelda väikesteks tükkideks. Kui köögiviljad on pehmed, lisa röösk koor, herned ning kalakuubikud. Keeda tasasel tulel u 5 minutit või kuni kala on küps. Maitsesta soovi korral veel ning lisa värkselt hakitud tilli ja lase hea maitsta.

allikas: nami-nami

Kommentaare ei ole: