esmaspäev, 28. detsember 2015

Suitsulõhega kasukas

Kui tavaliselt kasukas (mõned teavad ka kui tekialune) sisaldab heeringat, siis siit üks versioon külmsuitsulõhega. Salat kattis meie jõululauda ja oli vahelduseks muudele salatitüüpidele väga teretulnud. Sai pühadeajal kohe ka kordusetenduse, kuid siis tavapäraselt heeringaga, et oleks jällegi teistmoodi. Kui vajalikud ained keedetud, läheb kokkupanek libedalt ning maitsev roog on lauale kandmiseks valmis.

Vaja (u 2 liitirine kauss):
200g külmsuitsulõhet
400g keedetud kartulit
1 sibul
200g keedupeeti
250g keedetud porgandit
300-400g majoneesi
2 keedetud muna

Lõika lõhe väiksemateks tükkideks ja laota ühtlase kihina klaasist(siis on kihid hästi näha) kausi põhja. Riivi/tükelda kartul, peet, porgand sibul ning muna. Järgmisena aseta lõhe peale kartul, siis kata omakorda sibulaga. Kata sibulakiht poole koguse majoneesiga. Edasi laota majoneesikihile peet, seejärel porgand ning määri peale ülejäänud majonees. Kõige peale aseta muna ning lase enne serveerimist jahedas maitsestuda.

allikas: nami-nami

Kommentaare ei ole: