pühapäev, 13. detsember 2015

Kana-brokkolipasta Roquefort juustuga

Selle pasta staar on juust - Roquefort juust.

Roqueforti juust ehk Roquefort ehk rokfoor on üks tuntumaid sinihallitusjuuste, mis pärineb Lõuna-Prantsusmaalt Roquefort-sur-Soulzonist. 
Juust on valge, vänge maitsega, mure ja pisut niiske ning seda läbivad eripärased rohelised hallitusesooned. Rokfoorile on iseloomulik butüülhappe lõhn ja maitse, rohelised sooned annavad juustule terava vänge maitse. Juustu maitse on esiti mahe, muutub seejärel magusaks, siis suitsuseks ning taandub lõpuks soolaseks.//Wikipedia//

Pasta on ikka selline argiõhtu 1-2-3 ja valmis roog. Antud roale annab erilise maitsenüansi just juust, kana ning brokkoli pigem toekama poole. Lisandina võib kasutada endale meelepärast pastat, meil oli selleks täistera  fusilli.




Vaja:
pasta
kanafilee
brokkoli
Roquefort juust (pigem vähem, kui rohkem)
toidukoor
sool-pipar

Tükelda  brokkoli ning aseta keevasse vette, keeda mõned minutid, seejärel kurna ning ehmata külma veega(see aitab värvi säilitada).  Keeda pasta vastavalt pakendil olevale õpetusele. Pruunista samal ajal kanafileetükid, maitsesta soola-pipraga (soola osas ole ettevaatlik, kuna juust on parajalt soolakas), lisa eelnevalt keedetud brokkoli, toidukoor. Kuumuta ning lisa tükeldatud juust(soovitan osade kaupa lisada, kuna juust on päris vänge ja tuleks enda maitsemeele järgi lisada). Lase sulada. Maitse, vajadusel maitsesta lisaks. Kui pasta on keenud ning kaste valmis, serveeri.

Kommentaare ei ole: