//Wikipedia//
Pean tunnistama ausalt et piparkoogi pole ühed minu suured lemmikud, aga natuke ikka saab jõulude ajal krõbistatutud. Sedapuhku võtsin esimest korda ka tainateo ette. Olen eelnevalt assisteerinud, aga päris ise tegin eismest korda ja mitte ka kõige klassikalisemat siirpupiga, vaid apelsinimahlaga. Midagi keerulist polnud ja tainas oli täitsa piparkoogitaina maitsega. Juba etterutates võin öelda et ka küpsenud koogid olid head ja tavapärasest piprasemad.
Vaja:
6dl suhkrut
500g võid
2dl värskelt pressitud apelsinimahla
200g hapukoort
3 muna
1,2kg jahu
1,5tl soodat
2 pakki piparkoogimaitseainet VÕI
1tl kaneeli
1tl ingverit
1tl kardemoni
1tl nelki
0,25tl musta pipart
0,25tl vanillisuhkrut
Vala potti 2/3 suhkrukogusest ja sulata ettevaatlikult. Lisa vürtsid ning ülejäänud suhkur ja ettevaatlikult apelsinimahl. Kuumuta keemiseni, misjärel lisa või ja kuumuta uuesti keemiseni. Sõelu jahu ja sega soodaga ning lisa potis olevale massile ettevaatlikult segades, kuni saad ühtlase konsistentsi. Pidevalt hoia samal ajal madalat temperatuuri, et jahu nö kuumutada. Võta segu tulelt, jahuta, lisa lahtiklopitud munad ning hapukoor. Hoia tainast paar päeva külmikus ning seejärel asu küpsetama.
allikas: Oma Maitse detsember 2015
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar