teisipäev, 7. aprill 2020

Eriliselt head vaniljekreemisaiakesed

Imekaunis päikeseline ilm on õues, et seda päikest natuke ka tuppa meelitada, siis siit üks imehea saiakeste retsept. Kas mitte valmisküpsenud saiakesed ei näe ka vormis välja nagu üks suur päike. Sisu imeliselt kohev ning vaniljekreemine. Tass teed või kohvi, saiake taldrikul ning hops terrassile kevadet nautima.


Vaja:
7g kuivpärmi
100g suhkrut
1tl soola
250 g piima
450g jahu
100g toasooja võid

100g võid
300g kohupiimapastat (naturaalset)
75g toasooja toorjuustu
100g suhkrut
1tl vanillisuhkrut
50g Ekströms vaniljekastmepulbrit

1 lahtiklopitud muna määrimiseks

Sega kausis pärm, suhkur ja sool. Kuumuta piim potis käesoojaks ning lisa segades pärmisegule. Seejärel lisa jahu ja või ning sõtku korralikult ühtlaseks tainaks. Kata anum rätikuga ning kergita tainast 40 kraadises ahjus 40-50 minutit. Seejärel sõtku tainas läbi ning rulli jahusel pinnal lahti ristkülikuks.Taina kerkimise ajal valmista täidis -  sulata pliidil või, lisa segades kohupiimapasta. Seejärel sega juurde toorjuust ja suhkrud. Kõige viimasena sega juurde vaniljepulber. Määri täidis lahtirullitud tainale ning rulli see siis pikemast küljest kokku. Lõika nüüd rullist umbes 4-5cm paksused viilud ning laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi. Jäta pisikesed vahed sisse, kuna tainas kerkib omajagu. Määri tainas pealt munaga ning küpseta pöördõhurežiimil 185 kraadi juures 25-35 minutit, vajadusel rohkem, kuniks veendud et tainas on küpse. Lase pisut jahtuda ning serveeri!

allikas: Kokkama Ragnega

Kommentaare ei ole: