esmaspäev, 20. aprill 2020

Suitsulõhe ja munapudruga croissant

Kes hommikuti köögis käib, see asjatult ei longi, sest teavad kõik, taramtaraa, just selleks hommik ongi...just selleks hommik ongi.. 
Karupoeg Puhh laulis küll külas käimisest, aga hetkel isolatsiooniaegu võib selle vabalt ju muuta köögiks, sest ilmselt väga-väga paljud on sel ajal hakanud rohkem vaaritama-küpsetama-kokkama, leidma endas seda tippkokka. Siit üks mõnus hommikuamps, kus croissant on täidetud munapudru ja suistulõhega. Kruus kohvi kõrvale ja maitsvamat hommikut ei saakski olla.


Vaja(4-le):
croissant'e
6 muna
veidi võid
tiba soola, musta pipart
50ml rõõska koort
hakitud murulauku või rohelist sibulat
suitsulõheviile

Lõika esmalt croissant'id keskelt pooleks nii, et üks külg jääb läbi lõikamata. Rösti neid kuumal pannil, lõikepind allpool.
Sulata pannil veidi võid, klopi 6 muna läbi koos tiba soolaga, vala muna pannile ja kui segu hakkab kergelt läbi küpsema, vala juurde rõõsk koor ja veidi hakitud murulauku või rohelist sibulat. Sega ja küpseta pudruks. Kata röstitud saiad lõheviiludega ja täida munapudruga. Puista saiale musta pipart ja veidi hakitud murulauku või rohelist sibulat. Ja valmis see maitsev hommikusöök ongi. Naudi!


allikas: Oma Maitse jaanuar-veebruar 2020

Kommentaare ei ole: