kolmapäev, 15. aprill 2020

Kohupiimatort valge sokolaadi ja mustikatega

Selle koogi meisterdamisest on tegelikult juba üle kuu aja möödas, nimelt Vabariigi aastapäev ja kuidagi on jäänud siia lisatama. Aga tundsin, et täna on see päev, kuna on põhjust tähistada, meie uusim pereliige Rapu on saanud aastaseks. Tema küll sellest magusatükist osa ei saanud tookord ega ka edaspidi, aga meie küll koos heade sõpradega pingviinide paraadi vaadates ja maitses hea. Ülilihtne valmistada ja küpsetada ka pole vaja. Kultuurmustikad välismaalt aitasid ka kaunistamisele kaasa, kuidagi etem ja ilusam jäi kohe!


Vaja:
160g Digestive küpsiseid
65g võid

7 lehte želatiini
500g kohupiimapastat
1dl suhkrut
2tl vanillisuhkrut
200g valget šokolaadi
400ml vahukoort
250g mustikaid

Sulata või ja purusta küpsised ning ühenda massid. Kata 22cm lahtikäiva tordivormi põhi küpsetuspaberiga ning suru küpsisesegu vormi põhja.  Aseta täidise valmistamise ajaks külma.
Täidise valmistamiseks pane želatiinilehed 10 minutiks külma vette likku, sega toasoe kohupiimapasta suhkrutega ning sulata valge sokolaad vesivannil. Vahusta koor pehmeks vahuks, vala hulka pisut jahtunud šokolaadi ning vahusta läbi ja sega nüüd hulka ka  kohupiimapasta.  Pigista zelatiinilehed kuivaks ja lahusta väheses kuumas vees, nirista täidise hulka samal ajal hoogsalt segades. Vala ¾ täidisest vormi ja puista peale u 200g mustikatest, tõsta seejärel mustikatele ülejäänud täidis ja tasanda. Pane kook vähemalt 4 tunniks kuni üleöö külmkappi tarretuma. Eemalda koogivormi äär ettevaatlikult koogi ümbert ja tõsta kook alusele. Puista peale ülejäänud marjad ja pane kaunistuseks ka näitseks mündilehti. Naudi!

allikas: Coop

Kommentaare ei ole: