reede, 3. aprill 2020

Kanašnitsel herne-avokaadotambiga

Veidi kergema toidu lainel ka jätkan. Lihakraamiks kana, mis mõnusalt püherdanud panko-parmesanisegus ning kaaslaseks herne-avokaadotamp. Viimase osas mul oli veidi kõhklev tunne, kuna see on külm lisand, kuid kokku kogu kombo oli väga maitsev ja nagu anonüümne kriitik mainis, et suurepärane, väga hea:). Ja hulk rohelist taldrikul, see on justkui taas kevade märk, mis sest et hetkel tormab lund sadada akna taga.


Vaja(4-6le):
2-3 kanafileed
50g pankot
40g parmesani
2 muna
1tl riivitud sidrunikoort
sool, pipar
praadimiseks õli

Tamp:
2dl külmutatud herneid
1 avokaado
1 küüslauguküüs
3spl sidrunimahla
1spl hakitud tilli
sool, pipar
serveerimiseks sidrniviile, salatlehti ja tilli

Tambi kanafileed toidukile vahel lihahaamriga õhemaks, u 1 cm paksusteks laiadeks viiludeks. Maitsesta mõlemalt poolt soola-pipraga. Klopi ühes kausis munad lahti, lisa riivitud sidrunikoor ning teises sega panko riivitud parmesaniga. Kasta kananfileed esmalt munasegusse ja seejärel pankokaussi. Pruunista ükshaaval keskmise kuumusega pannil mõlemalt poolt umbes 2 minutit. Seejärel järelküpseta 200kraadises ahjus küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 8-10 minutit.
Tambi valmistamiseks vala külmutatud hernestele kuum vesi ja lase neil sulada. Suru avokaado kahvliga puruks ja lisa kurnatud hernestele (jäta paar supilusikat herneid kaunistamiseks). Pressi hulka küüslauguküüs, lisa till ja sidrunumahl ning maitseks soola-pipart. Püreesta segu osaliselt ja töötle ülejäänu kergelt kas kahvli või pudrunuiaga, et saaksid ühtlase, aga kergelt tükilise koostise. Maitsesta vajadusel korral veel soola-pipra ja sidrunimahlaga. 
Seejärel alusta serveerimist - pane taldrikule veidi salatit, hernetampi ning aseta kõige peale viiludeks lõigatud kanašnitsel. Lisa sidruniviil, kõrvale pandud herned ning soovi korral till. Naudi!

allikas: Toit&Trend märts-aprill 2020

Kommentaare ei ole: