pühapäev, 5. aprill 2020

Lihtne hapukoorekoook

Soovitus pühapäevaks. Üks äärmiselt lihtsa valmistusviisiga koogiretsept, mis maitselt mahe ja kui juhtub et hapukoort kena kogus külmkappi kogunenud, siis hea võimalus see ära kasutada. Ka järgmisel päeval veel äärmiselt õhuline.


Vaja:
300g nisujahu
1tl küpsetuspulbrit
85g suhkrut
1/4tl soola
200g võid
1 muna

6 muna
1kg hapukoort
300g suhkrut
1tl vaniljesuhkrut
3-4spl kartulitärklist

Põhja jaoks sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sool ja suhkur. Lisa tükeldatud külm või ja lahtilöödud muna. Haki noaga segamini ja sõtku kätega kenaks tainapalliks. Rulli tainas jahusel laual lahti. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja tõsta tainas plaadile (u 35x25cm). Pane tunniks külmkappi.
Täidise tarbeks eralda munakollased ja -valged. Vahusta munakollased tärklise, suhkru ja vanillisuhkruga ning sega juurde õrnalt hapukoor. Vahusta teises kausis munavalged tugevaks vahuks ja lisa seejärel ülejäänud täidisele. Sega kõik korralikult läbi ja kalla põhjale.
Küpseta 180kraadises ahjus 45-60 minutit, kuni kook on pealt helekollane ja vormi liigutades vaid veidi võdiseb. Kui tundub, et kook hakkab pealt liiga kiiresti pruuniks minema, alanda natuke kuumust.
Enne serveerimist lase jahtuda ning paku juurde nt maasikaid!

allikas: Toit&Trend märts-aprill 2020


Kommentaare ei ole: