neljapäev, 9. aprill 2020

Valge kala spinatikastmes

Nagu originaalretsept ütles, siis tegu justkui gurmeeroaga, mida väga lihtne valmistada ka kodus, siis nii täpselt ongi. Kui veel värske valge kalaga seda teha, seda parem ilmselt. Mina kasutasin külmutatud pangaasiust ja tulemus oli super. Kui keegi peaks hakkama nina krimpsutama spinati peale, siis asjatult, isegi meie mõlemad pole kodus just miskit spinati fännid, aga sinna see sobis ideaalselt. Igatahes valge kala retsept  koos mõnusalt kreemja lisandiga, mida soovitan soojalt!


Vaja(2-le):
400-500g pangaasiusefileed või mõnda muud valget kala (sügavkülmutatud kala sobib ka)
soola, sidrunipipart
3 küüslauguküünt
200g paprikat
150g värsket spinatit
2spl lahjemat toorjuustu
1dl 35% koort
30g parmesani, riivitud
sool, pipar
praadimiseks õli ja võid

Maitsesta esmalt väiksemateks tükkideks lõigatud kala soola ja sidrunipipraga. Prae pannil õli-võisegus mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Teise panni peal (või aseta siis kalad mujale selleks ajaks, kui soovid sama panni kasutada) prae hakitud küüslauk kuldpruuniks, lisa hakitud paprika ja siis spinat ning sega. Kui spinat muutub pehmemaks, pane juurde koor, toorjuust ning parmesan. Maitsesta soola-pipraga.
Serveerimisel aseta esmalt taldrikule spinatisegu ning peale aseta praetud valge kala. Naudi!

allikas: OmaMaitse märts 2020

Kommentaare ei ole: