pühapäev, 12. aprill 2020

Pad Thai riisinuudlite ja krevettidega

Täna tuleb ilmselt kõikidele erinevates feed'ides väga palju munapilte, siis otsustasin veidi eristuda ja jagada hoopis üht ülimaitsvat Tai tänavatoitu, kus kohustuslike osadena riisinuudlid ja muna, millele seekord kaaslaseks tiigerkrevetid. See kaste, mille sees kõike koos serveeritakse on lihtsalt jumalik. Jah, ilmselt igalühel neid eri sorti kastmeid kohe kodus kapist võtta pole, millest see kõik koosneb, aga kui aeg-ajalt ikka Aasia toite kodus valmistada, siis võiks need olemas olla. Ega nad nii kiirelt ka nüüd tähtaega ületa. Igatahes, kui teile meedivad krevetid, törts aasiapärast maitset, siis soovtan soojalt ette võtta. Meil juba mitmes kord lauale jõudmas.


Vaja(4-le):
250g riisnuudleid (kasutasin riisijahust niitnuudleid)
300g tiigerkrevetisabasid, puhastatuna
õli praadimiseks
2 küüslauguküünt, hakituna
2 muna
hakitud rohelist sibulat
50g maapähkleid, jämedalt hakituna
sool, pipar

Kaste:
2spl sojakastet
2spl laimimahla
1-2spl pruuni suhkrut
1-2spl kalakastet
1-2spl austrikastet
soovi korral näpuotsatäis tšillihelbeid

Valmista riisinuudlid vastavalt pakil olevale õpetusele.
Kastme valmistamiseks sega omavahel sojakaste, laimimahl, kalakaste, austrikaste, suhkur ja tšillihelbed.
Kuumuta pannil õli kuumaks ning prae krevetid kiirelt läbi, kuniks nad värvi muudavad. Väldi üleküpsetamist. Maitsesta soola-pipraga ja aseta kõrvale ootele. Kuumuta pannil täiendav kogus õli ja prae küüslauku (ära pruunista). Löö pannile seejärel munad, lase veidi küpseda ja seejärel sega läbi. Nüüd tõsta pannile eelnevalt valmistatud ja kurnatud  riisinuudlid, kalla juurde kaste ning krevetid. Kuumuta kõik koos mõne minuti jooksul läbi. Serveerimisel puista peale rohelist sibulat ja pähkleid. Naudi!

allikas: OmaMaitse märts 2020 (ThaiChoice reklaam)

Kommentaare ei ole: