laupäev, 18. aprill 2020

Viineristruudel

Imelihtne ja maitsev ning peaagu et ise valmiv struudel. Kui oleme tavapäraselt harjunud ehk et struudel on magus, siis sedapuhku hoopis soolane ja sisuks viinerid. Kuidagi ootamatu kooslus, aga maitse on väga hea ja ega palju pingutama peagi et õhtusöök lauale saaks.


Vaja:
500g tavalist või pärmi-lehttainast
400g viinereid
2-3spl mahedamaitselist sinepit
10 juustuviilu
150g viilutatud marineeritud kurki
1,5-2dl röstitud sibulahelbeid
määrimiseks muna
Herbes de Provence'i või Vahemere ürdisegu


Sulata vajadusel tainas. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.  Aseta taignaplaat kergelt jahusele lauale, vajadusel rulli õhemaks, tõsta küpsetuspaberile. Nüüd pööra pikem külg enda poole ja jaota mõtteliselt kolmeks. Laota keskmisele osale viinerid, nendele määri veidi sinepit, siis laota juustuviilud, siis marineeritud kurgi viilud ning seejärel puista kiht röstsibulaid.  Tee külgmistele tainaosadele sisselõiked ning tõsta need vaheldumisi üle täidise, nii et saad väikese struudli. Pintselda pealt munaga ja soovi korral puista peale veidi ürdisegu. Küpseta 210kraadises (pöördõhuga 190C) ahjus u 20 minutit, kuni pirukas on kuldkollane ja  läbi küpsenud. Lase veidi jahtuda, lõika viiludeks ja serveeri. 

allikas: nami-nami

Kommentaare ei ole: