esmaspäev, 7. november 2011

Õuna-kaneelirullid

Mulle meeldivad õunad, kaneel, eriti nende kooslus erinevates magusates roogades. Rosin sinna otsa pole ka paha. Kui neid Liisi "Õuna-kaneelirullid(rosinatega)" nägin, siis retsepti omale kohe ka talletasin. Kuid kuna vahepeal töö tappis ja vahele jäi väike puhkuski, siis alles möödunud nädalavahetusel sai tegu ette võetud.



Vaja:
5dl käesooja piima
25g värsket pärmi
veidi suhkrut
1tl soola
1,2-1,5l nisujahu
2-3 sl sulatatud võid

Täidis:
4 väiksemat õuna
rosinaid
pool klaasi õunamahla või vett
kaneeli
suhkrut

määrimiseks muna

Hõõru pärm vähese suhkruga vedelaks.
Lisa piim, soolaga segatud jahu ning viimaks sulavõi. Sõtku tainas ühtlaseks, vajadusel lisa jahu juurde. Kata kauss rätikuga ja jäta sooja kohta kerkima, kuni kogus on kahekordistunud.
Valmista täidis. Koori ja tükelda õunad tükkideks. Pane õunad ja rosinad paksupõhjalisse potti, vala juurde õunamahl või vesi ning maitsesta suhkru ja kaneeliga. Hauta segu kuni õunatükid on pehmed. Vajadusel lisa vedelikku juurde. Lase jahtuda.
Rulli tainas 0,5 cm paksuseks. Laota õunasegu ühtlaselt taignale ja keera tainas laiemast servast rulli. Lõika taignast 1 cm paksused viilud ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Määri munaga. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit.
Serveerimisel puista peale soovi korral tuhksuhkrut.

2 kommentaari:

Liisi ütles ...

Sinu õuna-kaneelirullid näevad ikka tunduvalt paremad välja kui minul. Mis muud kui peab tegemise uuesti ette võtma.

Kati ütles ...

Ah, mis sa ajad. Sinu omad ahvatlesidki mind tegema, mis tähendab et need nägid väga head välja:)