Vaja:
5dl käesooja piima
25g värsket pärmi
veidi suhkrut
1tl soola
1,2-1,5l nisujahu
2-3 sl sulatatud võid
Täidis:
4 väiksemat õuna
rosinaid
pool klaasi õunamahla või vett
kaneeli
suhkrut
määrimiseks muna
Hõõru pärm vähese suhkruga vedelaks.
Lisa piim, soolaga segatud jahu ning viimaks sulavõi. Sõtku tainas ühtlaseks, vajadusel lisa jahu juurde. Kata kauss rätikuga ja jäta sooja kohta kerkima, kuni kogus on kahekordistunud.
Valmista täidis. Koori ja tükelda õunad tükkideks. Pane õunad ja rosinad paksupõhjalisse potti, vala juurde õunamahl või vesi ning maitsesta suhkru ja kaneeliga. Hauta segu kuni õunatükid on pehmed. Vajadusel lisa vedelikku juurde. Lase jahtuda.
Rulli tainas 0,5 cm paksuseks. Laota õunasegu ühtlaselt taignale ja keera tainas laiemast servast rulli. Lõika taignast 1 cm paksused viilud ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Määri munaga. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit.
Serveerimisel puista peale soovi korral tuhksuhkrut.
2 kommentaari:
Sinu õuna-kaneelirullid näevad ikka tunduvalt paremad välja kui minul. Mis muud kui peab tegemise uuesti ette võtma.
Ah, mis sa ajad. Sinu omad ahvatlesidki mind tegema, mis tähendab et need nägid väga head välja:)
Postita kommentaar