esmaspäev, 21. november 2011

Broilerirind suvise aedviljaga

Mõnusalt mahe ja maitsev roog. Kindlasti läheb kordusele millalgi. Kõige naljakam on koht, kust ma selle retsepti tegelikult leidsin. Nimelt ajakirjade vahel ilmub inserdina aeg-ajalt pakike kas siis köögi-lillesibula- jne asjade tutvustusi, et siis telli ja hakka komplekti kokku koguma. Tavaliselt ma neid kunagi ei vahi, vaid esmajoones prügikasti, kuid nädalavahetusel jäi külapeal selline pakk näppu ja ohoo, kohe mitu retsepti sai endale kaasa haaratud ning esimene siis siin.



Vaja 4-le:

1 küüslauguküüs
2 porgandit (suuremat)
2 väikest suvikõrvitsat (mina võtsin poest 1 sellise tavalise ja oli küllaga, väiksed peavad ikka väga väiksed olema)
4 broileririnda (2 suuremat fileed pooleks teha on ideaalne)
soola-pipart
õli
200g rõõska koort (võib ka vahukoort)
0,5tl Provence'i ürdisegu
1tl paprikapulbrit
Parmesani pealeriivimiseks

Koori ja haki küüslauk. Pese, puhasta ning tükelda ribad (julienne stiilis; tegelikult võib igaüks ise oma maitse järgi neid teha, lihtsalt pehmenemisega läheb siis aega, kui paksemad) nii porgandist kui suvikõrvitsast.
Pese broilertükid, tupsuta kuivaks ning maitsesta mõlemalt poolt soola-pipraga. Kuumuta pannil õli ning prae fileetükke mõlemalt poolt ca 10 min (vaata et oleks seest ka enam-vähem valmis). Võta pannilt ja aseta ootele.
Pane tükeldatud küüslauk pannile praerasva sisse ning kuumuta läbi. Lisa aedviljaribad ning hauta u 5 minutit (mitte liiga pehmeks).
Sega koor, maitseroheline, paprika ning veidi pipart. Vala aedviljadele ja lase keema tõusta.
Aseta kanaliha uuesti pannile koore-aedviljakastmesse. Hauta nõrgal tulel veel 5 minutit. Puista üle juustuga ja serveeri.
Mina näiteks keetsin kõrvale riisi.

Kommentaare ei ole: