Vaja 4-le:
1 küüslauguküüs
2 porgandit (suuremat)
2 väikest suvikõrvitsat (mina võtsin poest 1 sellise tavalise ja oli küllaga, väiksed peavad ikka väga väiksed olema)
4 broileririnda (2 suuremat fileed pooleks teha on ideaalne)
soola-pipart
õli
200g rõõska koort (võib ka vahukoort)
0,5tl Provence'i ürdisegu
1tl paprikapulbrit
Parmesani pealeriivimiseks
Koori ja haki küüslauk. Pese, puhasta ning tükelda ribad (julienne stiilis; tegelikult võib igaüks ise oma maitse järgi neid teha, lihtsalt pehmenemisega läheb siis aega, kui paksemad) nii porgandist kui suvikõrvitsast.
Pese broilertükid, tupsuta kuivaks ning maitsesta mõlemalt poolt soola-pipraga. Kuumuta pannil õli ning prae fileetükke mõlemalt poolt ca 10 min (vaata et oleks seest ka enam-vähem valmis). Võta pannilt ja aseta ootele.
Pane tükeldatud küüslauk pannile praerasva sisse ning kuumuta läbi. Lisa aedviljaribad ning hauta u 5 minutit (mitte liiga pehmeks).
Sega koor, maitseroheline, paprika ning veidi pipart. Vala aedviljadele ja lase keema tõusta.
Aseta kanaliha uuesti pannile koore-aedviljakastmesse. Hauta nõrgal tulel veel 5 minutit. Puista üle juustuga ja serveeri.
Mina näiteks keetsin kõrvale riisi.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar