Viimases Oma Maitses jäigi silma üks valge kala retsept koos pesto ja toorsuitsupeekoniga (mina olin kuidagi kiiruga küll lugenud toorsuitsusink ja sellega tegingi),millest saigi kohe kinni haaratud. Ajaliselt kiiresti valmiv ning Madeirale tagasi mõeldes on valge kala ikka ülimalt hää.
4le:
4 portsu valget kala (mina kasutasin paltust)
4 viilu toorsuitsupeekonit
200g 35% koort
3spl pestot
25g parmesani
1spl piiniaseemneid
soola,pipart
Kuumuta ahi 200 kraadini. Maitsesta kala ning ning mässi iga tüki ümber peekon. Aseta vormi ja vala tükkide vahele koor, millele omakorda tõsta peale pesto. Puista kõik üle riivjuustuga.
Küpseta 15-20 minutit, kuid poole küpsmise pealt lisa seemned.
Kõrvale võib pakkuda näiteks ciabattat, et saaks viimsegi kastmeriisme vormist kätte.
Meile igatahes väga maitses, mis sest et peekoni asemel oli sink ja läheb teinekordki käiku.
allikas: Oma Maitse nov 2011
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar