Isetehtud pesto headuses olen ise mitu korda veendunud ning kuna kasvuhoones basiilik vabalt käes, siis nädalavahetusel sai tegu ette võetud. Midagi keerulist ju pole - asjad blenderisse ja nuppu.
Vaja:
basiilikut
seedermänniseemneid
õli(võiks olla pooleks oliivi ja tavalist)
pecorino juust
küüslauk
Ma ei hakka siin koguseid panema, sest igaüks tahab erinevat paksust ja mingit maitset mis domineeriks. Minu kasutatavas retseptis on võrdselt grammides basiilikut ja seemneid ning nende kaalu arvestades juustu, sellest pool(nt basiilikut ja seemneid 100g, siis juustu 50g), õli vastavalt soovile-kui vedelat või paksu soovite. Küüslauku võib ka maitseks visata. Mina isiklikult panin kõiki asju silma järgi.
Ja ei midagi muud kui ained blenderisse ja tööle ning tulemus purki. Pesto peale vala purki ka õlikiht. Niikaua kui korralik kiht peal, ei tohiks midagi juhtuda.
retsepti allikas: Heimari kokakool
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar