teisipäev, 30. august 2011

Ploomikook väikese saladusega

Kuigi alguses oli tõsine plaan teha "Õunakooki väikese saladusega" Tuuli blogist, siis saades hetk enne tegemist laar ülivalmis ploome, muutus asi ploomikoogiks. Seda enam, et ma alul polnud tähelegi pannud, et Tuuli oli seda ka märkinud selleaastases täienduses, et sobib ideaalselt ploomidega.



Vaja:
100g võid
3dl jahu
2spl suhkrut
0,5tl küpsetuspulbrit
ca 0,75 dl koort või piima (kui on vaja tainast veidi vedeldada)
100-200g martsipani
ploome
kaneeli, suhkrut, pähklipuru


Sega pehme või suhkruga ja kuivainetega, lisa koor ja sega niipalju, et ained ühtlustuvad. Suru tainas 24-26 cm vormi. Riivi külmast võetud martsipan ning aseta põhjale. Aseta põhi kooks martsipaniga vahepeal külma.
Eemalda ploomidest kivid ning lõigu 4ks ja lao vormi, vastavalt oma fantaasiale. Puista peale kaneeli, suhkrut ning pähklipuru. Küpseta ahjus ca 30 minutit 200 kraadi juures.
Tulemuseks oli tõeliselt maitsev kook.

Kommentaare ei ole: