esmaspäev, 22. august 2011

Õuna-vaniljekreemipirukad

Üle pika aja võin öelda, et väärt leid. Tõsiselt maitsvad ja suussulavad pirukad. Seda enam et lihtne teha ka.



Vaja(10-15tk umbes):
500g pärmilehttainast
2-3 õuna
1dl vett
1tl kaneeli
2tl suhkrut
1 pakk Ekströmi vaniljekastme pulbrit
1,5dl piima
1 muna
tuhksuhkrut

Tükelda õunad pisikesteks tükkideks ja väikesesse potti koos vee ja kaneel-suhkur seguga ning hauta madalal kuumusel kuni õunatükid pehmed. Jahuta veidi.
Vaniljekastme jaoks sega pulber piimaga ja jäta 1 minutiks seisma.
Rulli tainas ja lõika umbes 10 cm x 15 cm suurused tükid. Pane iga taignaruudu kitsemasse äärde 1 tl õunakuubikuid ja 1 tl vaniljekastet. Voldi taignaruudu külgmised servad täidise peale ja keera rulli. Toimi samamoodi teiste pirukatega. Pintselda pirukad pealt lahtiklopitud munaga. Lõika peale sälgud.
Küpseta eelsoojendatud 200 kraadises ahjus 15 minutit, kuni pirukad on pealt kuldsed. Lase jahtuda ning raputa peale tuhksuhkrut.



allikas: Liisi blogi

2 kommentaari:

Liisi ütles ...

Oi tere Kati! Sattusin täitsa juhuslikult Sinu blogisse otsides tomatipiruka retsepti ja nägin tuttavat nägu. Nimelt oleme samast kodukandist pärit ja Sinu vennaga klassikaaslased.
Igaljuhul on tore, et õunapirukad maitsesid :)
Uute kokkamisteni !!!

Kati ütles ...

Olin minagi üllatunud, kui kunagi aru sain kelle blogi ma igapäevaselt jälgin:). Tundsin su kohe ära ja mäletan hästi et te Antiga ühes klassis käisite. Ja need pirukad oli lihtsalt JUBE head. Kindel kordamine.