kolmapäev, 17. august 2011

Mustikabrülee

Sellega oli grande finale puhkusele. Kuigi ega see pole lõpp minu küpsetamistele, lihtsalt puhkuse lõpetasin brüleega.
Retsept ise pärit Oma Maitse augustinumbrist.




Vaja(4'le):
150g mustikaid
50g suhkrut
veidi jahvatatud kaneeli
0,5 sidruni mahl ja riivitud koor
1tl maisijahu+1tl külma vett(mina asendasin jahu maisitärklisega)
200g toorjuustu
150g maitsestamata jogurtit
1tl vanilliekstrakti(asendasin 2tl vanillisuhkruga)
4 digestiivküpsist
4sl (demera)suhkrut

Pane mustikad 1spl(võta selle 50g hulgast) suhkru, kaneeli ja sidrunimahlaga potti. Kata kaanega ja hauta 5 minutit. Sega maisijahu veega pastaks ning sega marjade hulka. Sega kenasti läbi. Tõsta mustikasegu kuumuskindlatesse vormidesse ja lase jahtuda.
Sega toorjuust, jogurt, vanill ja riivitud sidrunikoor ning ülejäänud suhkur. Tõsta marjade peale purustatud küpsist(kui 4 vormi, siis igasse vormi 1 purustatud), selle peale toorjuustumass ning kata toidukilega ja külmkappi 1 tunniks. Seejärel pane peale suhkur ning karamellista kas leeklambiga või ahju grillreziimiga. Tõsta karamellistatud brüleed 30 min külma või kui raatsid hoia üleöö.

Kommentaare ei ole: