Kuna puhkuseagselt lühikeselt Soome tripilt olen alati kaasa toonud Creme fraiche'i, siis ei läinud ka seekord teisiti. Kuna tähtaeg lähenes juba üllatava kiirusega, siis sai täna ettevõetud kahe retsepti kombineering - Jamie Kokakoolist pastale kaste ning augustikuu Oma Maitsest peaaegu Kiievi kotleti retsept. Kooslus oli hää ja kaste oma vanas headuses sulas suus.
Vaja:
Pasta - vaba valik, vastavalt meeldivusele
Keeda vastavalt pakil oleva õpetuse järgi.
Kaste(4'le):
õli
4 viilu suitsupeekonit
1/2 - 1 värsket punast tshillit
200g shampinjone
4 värske tüümiani oksakest
soola, pipart
4spl kuhjaga Creme fraiche'i
Aja keskmise suurusega pann kuumaks, lisa sinna õli ning prae peekon krõbedaks. Kui peekon on valmis lisa tükeldatud tshilli, seened ja tüümian ning prae paar minutit. Maitsesta soola-pipraga. Lisa Creme fraiche, aja keema ning lase umbes minuti jahu haududa. Serveeri kuumalt.
Peaaegu Kiievi kotlet(4'le):
4 broilerifileed
6 küüslauguküünt
väike punt lehtpeterselli
85g riivsaia
4spl küüslaugu või murulauguga toorjuustu
4tl õli
soola, pipart
Puhasta ja purusta 2 küüslauguküünt ning sega 1 tl õli ja purustatud peterselliga. Lisa ka riivsai ning maitsesta. Maitsesta liha kergelt soola-pipraga, tee sisse väike lõige ning pane nö taskusse 1spl toorjuustu. Suru auk kinni. Määri kana õliga ning suru mõlemalt poolt riivsaia sisse. Tõsta fileed ahjuplaadile/-vormi, lisa juurde ka teised 4 küüslauguküünt(tervelt, koorimata), nirista peale veid õli ja küpseta 200 kraadises ahjus 20-25 minutit.
Mina segasin siis pasta kastmega ning kõrvale serveerisin kana.
allikas: Jamie Kokakool ja Oma Maitse august 2011
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar