pühapäev, 25. detsember 2011

Ahvatlev banaani-maasikakook

Kuna jõulud on nii ehk naa pliidi taga veetmise pühad, siis seekordse koogiga püüdsin ahju säästa teistele produktidele ja valisin "Poisid köögis 2" raamatust ühe geniaalselt lihtsa magusaampsu. Laste kokaraamatutest võibki leida ülilihtsaid, samas maitsvaid retsepte, mille peale ise kohe ei tulegi. Aga lihtsuses just peitubki võlu. Kõik sööjad igatahes kiitsid, seega kümnesse.




Vaja:
pool pakki Erika tordipulbrit
1dl vett
1spl õli
300g maitsestamata toorjuustu
1 purk (227g) purustatud ananassi
2spl suhkrut
2 banaani
tiba sidrunimahla
maasikaid

shokolaadikastet

Pane ahi sooja 180 kraadi juurde. Kalla tordipulber kaussi, lisa vesi ja õli. Sega ühtlaseks. Aseta tainas 28cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Põhja aseta eelnevalt küpsetuspaber ja võita küljed. Küpseta ahjus 20-25 minutit. Kontrolli küpsust tikuga - tikk peab puhtaks jääma. Ahju eripärade tõttu võib ka see valmis kiiremini saada. Võta põhi ahjust ja jahuta. Nõruta ananass - mina kasutasin ananassitükke hoopis, mida siis kahvli abil veidi puruks surusin. Hõõru toorjuust, suhkur ja ananass ühtlaseks massiks. Määri segu jahtunud põhjale.
Koori banaanid ja lõika viiludeks. Nirista peale sidrunimahla, et need ei tumeneks. Võib ka teha nii, et valmista kogu kate alles enne serveerimist, siis pole vaja ka sidrumimahla. Puhasta ja viiluta maasikad. Lao banaani-ja maasikaviilud koogile. Nirista peale shokolaadikastet ja naudi. Kui teed koogi enne valmis, siis hoia serveerimiseni külmas.

allikas: "Poisid köögis 2"

Kommentaare ei ole: