
1 potitäis
võid
oliiviõli
2 väiksemat porrut
2 porgandit
4 keskmist kartulit
peotäis vartega tilli
sool-pipar
2L vett
4 puljongikuubikut
100ml 35% koort
400g lõhefileed
Pese ja viiluta porru ca 1 cm jämedusteks tükkideks. Riivi porgand ja tükelda kooritud kartul suupärasteks tükkideks. Pane potti veidi võid ja õli. Esimesena kalla sisse porru ja peenikese porruribaga kokku seotud tillivarred (mina jätsin selle viimase lisamata). Kuumuta neid mõned minutid ja seejärel lisa porgandid ja peotäis hakitud tillipealseid. Maitsesta soola-pipraga. Sega ja kuumuta veel veidi. Tõsta hulka kartulikuubikud ning vesi, lase keema.
Puhasta lõhefilee luudest ja lõika 1,5cm x1,5cm suurusteks kuubikuteks. Keeda suppi seni kui kartul on peaagu pehme, seejärel lisa puljongikuubikud (mina panin 2). Keeda veel mõned minutid kuni kartul pehme. Võta pott tulelt, vala juurde koor, sega sisse lõhekuubikud. Mõne sekundiga muutuvad kalatükid heleroosaks ja supp ongi valmis. Eemalda tillivarred ja vajadusel maitsesta soola-pipraga.
allikas: Kulinaarsete kroonikute kokaraamat
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar