kolmapäev, 18. aprill 2012

Lahtine tomatipirukas

Keegi tark väitis, et ei pidavat seda retsepti siin olema, ise ma ka kindel pole. Kurb, kurb ma ütlen, kuna olen seda teinud juba aastaid ja see on nii hea. Seega saab see siin ka olema, siiralt loodan et topelt nüüd pole.



Vaja:
3dl jahu
150g võid
0,5tl soola
2sl vett

3 suurt tomatit (talvisel ajal soovitatav kasutada kirsstomateid)
0,5dl rohelist sibulat
2dl riivjuustu
2 muna
2sl jahu
2dl piima
1/2 tl soola
1/4 tl pipart
1/4 tl jahvatatud muskaatpähklit
punet

Haki või ja jahu purutaoliseks massiks, lisa sool ja vesi ning sõtku ühtlaseks tainaks. Jäta külmikusse vähemalt 30 minutiks.

Tükelda tomatid, sega hakitud sibula ning riivjuustuga. Klopi munad lahti, lisa jahu ja piim. Maitsesta soola-pipra ja muskaatpähkliga ning sega juurde veidi punet. Ühenda munasegu ja tomatid.

Suru tainas võiga määritud pirukavormi põhja ja äärtele. Vala sisu põhjale ning küpseta 190 kraadi juures 45 minutit. Enne serveerimist lase jahtuda.



allikas: Tomatiraamat

Kommentaare ei ole: