laupäev, 21. aprill 2012

Kreemjas ahjukana kõrvitsa ja tshilliga

Olles seda rooga juba enne korra proovida saanud ja juba ka tema headuse unustada suutnud, siis kuuldes täna Jüris , et plaan on seda taaskord valmistada, siis haarasin härjal sarvist ja nii me Anuga seda koos ka tegema hakkasime. Ja nii see mõnus maheda maitsega hautis ka meie toidulauda täna kaunistas.


Vaja läheb 4-le:

600g nahata ja kondita kanakintsu
600g kõrvitsat
6 šalottsibulat või kolm keskmist tavalist sibulat
3 küüslauguküünt
1 tšilli
1 tl karripulbrit
1 kaneelikoor
600ml kanapuljongit
1dl 35% koort (võib ka 10% olla)
oliivõli
1spl võid
soola-pipart
Koori kõrvits, puhasta seemnetest ja tükelda u 1-2 cm läbimõõduga 3-4 cm tükkideks. Viiluta sibul ja küüslauk. Puhasta tshilli(võib ka kasutada pulbrit, kuid siis ollal ettevaatlik doseerimisega) ning haki peeneks.

Kuumuta pannil veidi õli, maitsesta kana soola ja pipraga ning prae mõlemalt poolt kuldseks. Tõsta eenale ootele. Kuumuta haudevormi  põhjas oliivõli ja või ning lisa sibul ja kuumuta keskmisel kuumusel kuni sibul pehmeneb. Seejärel lisa küüslauk ja tšilli ning kuumuta veel paar minutit. Lisa karripulber ja paariks-kolmeks tükiks murtud kaneelikoor ning  kuumuta hetk. Lisa kõrvitsatükid ning sega läbi.
Tõsta kanakintsud kõrvitsatükkide vahele ja lisa kanapuljong nii, et kana oleks poolenisti kaetud. Lase korraks keema tõusta ning pane 25-30 minutiks 200 kraadisesse ahju. Kui kana kipub kuivama, siis kasta vahepeal puljongiga.

Kui kana on küps, siis tõsta vorm ahjust välja. Lase vormil pliidil mõneks minutiks keema tõusta, et kaste veidi pakseneks. Lisa koor, sega mõni minut ja eemalda tulelt. Serveeri näiteks riisiga.

allikas: http://www.heatoit.com/2010/09/kreemjas-ahjukana-korvitsa-ja-tsilliga.html

Kommentaare ei ole: