kolmapäev, 25. aprill 2012

Kõrvitsasupp väikese lihaga

Kuna laupäevasest roast jäi meeldivalt alles pool kõrvitsat, siis otsisin veebist ühe lihtsa püreesupi, mida siis tuunisin veidikese lihaga, et midagi ikka hamba alla jääks.


Vaja:

0,5L köögiviljapuljongit
800g kõrvitsat
1 sibul
2 küünt küüslauku
0,5tl muskaatpähklit
0,5dl vahukoort (mina kasutasin 400ml)
sool-pipar

frikadellid

Kuumuta aedviljapuljong keemiseni. Lisa tükeldatud-puhastatud kõrvits ja sibul ning peenestatud küüslauk.
Hauta tasasel tulel 20 minutit, kuni aedviljad on pehmed. Püreesta supp ning pane uuesti potti. Maitsesta muskaatpähkli, soola ja pipraga ning kuumuta läbi. Jaota supp taldrikutesse ning kaunista lusikatäie rõõsa koorega.

Kuna vanad silmad ikka enam ei näe, siis olin kogemata vahukoore koguseks vaadanud 500ml ja kogu selle koguse ma ka suppi panin, kohe peale püreestamist. Kui supp uuesti keema tõusis, siis lisasin paki frikadelle. Kui viimased pinnale tõusevad on ka toit valmis.
Tulemus oli äärmiselt üllatav ja maitsev. Isegi ei uskunud alguses.


allikas: http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=7547

Kommentaare ei ole: