kolmapäev, 23. aprill 2014

Kokakool-tehtud!

Kes minu tegemistega kursis, teavad kindlasti et võtsin osa kokakooli kursustest, õigemini siis "Toiduvalmistamise algkursus'est". Selleks korraks on siis õppetöö lõppenud ja olen ülimalt rahul et selle tee ette võtsin. Sinna jõudmine oli tegelikult sügisel 2013 äärmiselt kiire ja spontaanne. Nägin juhuslikult Oma Maitse kursuste/ürituste listis Tallinna Rahvaülikoolis toimuvat kursust ja kohe uurisin uudishimust täpsemalt järgi, kui algkursusega tegu on (kuna olin heietanud võimalust et lähen päriselt kooli, kas koka või pagari miskit kursustele). Vaadates kava-menüüd, mida oli plaanitud teha 8 korra jooksul(september 2013-aprill 2014), siis oli asi ikka munapraadimisest väga kaugel, sest seda õppida polnud ka minu plaan. Mis sest et mõningaid asju olin kindlasti ka varem juba ise teinud, kuid tundus siiski huvitav ja kord kuus kodust-tööst eemale saada ja teha midagi, mida sa armastad, see on ju lust. Ja just nii see oligi. Õpetajaks oli meil Kaie Mei, kes ka teada-tuntud Oma Maitse lehekülgedelt, grupp kellest suur enamus ka kõik koolitused kaasa tegi, ülimalt vahva ja mõnus. Lõpuks olime kui omad inimesed, kellega oleme koos käinud kaua. Mina lõpetasin kahjuks küll kursused oma grupist eraldi, kuna puhkus ja reis tuli peale, aga vähemalt sain kõikidest tundidest osa, mis oli ka minu eesmärk.
Iga kord oli siis üles ehitatud nii, et esmalt käisime läbi menüü ja retseptid, ning siis igaüks valis grupi/toidu, mida ta teha sooviks ning õhtu lõpuks sõime kogu selle hea kraami ka ise ära, üldjuhul kolm käiku. Kõrvale soovitas sommeljee ka veini, mida siis juurde mekkisime.

Aga siin siis kokkuvõtvalt veel mida siis valmistatud sai:

September:
Suvikõrvitsa-pähklivormid tomatikastmes; Tomatine lambalihasupp; Martsipaniga täidetud ahjuõunad vaniljekastmega


Oktoober:
Küpsetatud peedid,punase sibula,viigimarja ja kitsejuustuga; Küülik sinepises koorekastmes köögiviljapüreega; Tarte Tatin


November:
Kuldne seenesupp;Aurutatud lõheliblikad köögiviljadega;Šokolaadi fondant vaarikajäätisega


Detsember:
Bouillabaisse'i eestimaine variant; Röstbiif kartuli-selleri dauphinoise ja punaveinikastmega; Astelpaju chiboust-kreem

Jaanuar:
Rannakarbid klassikalisel moel; Ürdirohke toorjuustukreemiga küpsetatud kana ja kartuli-brokkolitamp; Šokolaadirull vahukoorega

Veebruar:
Käsitsivalmistatud pasta-metsaseene ravioolide näitel; Vahemerelised kalarullid läätsedega; Tiramisu

Märts:
Gougéres ehk juustumaitselised profitroolid; Vürtsikas salat pardifilee ja mangoga; Avokaadokreemiga "luiged" (tuuletaskud)

Aprill:
Läätsesupp pošeeritud vutimunaga; Risoto primavera; Klassikaline šnitsel kapparitega; Pannacotta rabarberiga

Kokkuvõttes olid kõik tehtud toidud maitsvad, iga kord sai midagi uut kõrva taha pandud ja kui vähegi võimalik siis läheks ka järgmine aasta, kuid vaid vol2 tulema peaks.
Kui kahe viimase tunni asjad veel järgi jõuaks nüüd lähiajal teha, siis olen ka kõik kodused kontrolltööd edukalt läbinud.
Tänud kaasaelajatele ja sööjatele, kes kõik minu katsetused nahka pannud!


2 kommentaari:

Anu ütles ...

Aga palun, elaks veelgi kaasa ja pistaks veel mõne katsetuse nahka :D

Kati ütles ...

Loodetavasti varsti teeme tegemata tööd ära:)