reede, 26. detsember 2014

Heeringas juustukastmes

Kuna tavapäraselt on jõulude aegu laual ikka liha ja kapsas, siis siit lauda tasakaalustama üks kalaroog. Nimelt heeringas. Lihtne valmistada ning kaob kalasõprade olemasolu korral laualt imekiirelt.


Vaja (4-6le):
400g õrnsoolaheeringat
1dl majoneesi
1dl maitsestamata jogurtit
50g Västerbottensost või Parmesani juustu
1 küüslauguküüs
1tl Dijoni sinepit
1/4tl Cayenne'i pipart
soola-musta pipart

Tükelda heeringas suupärasteks tükkideks. Sega kokku kaste - majonees, jogurt ja riivitud juust. Maitsesta purustatud küüslaugu, sinepi, cayenne'i ja musta pipra ning vähese soolaga. Lao heeringas kihiti kastmega purki ning tõsta vähemalt paariks tunniks külma. Serveeri koos rukkileiva või keedetud kartulitega.

allikas: ETK kliendileht

Kommentaare ei ole: