kolmapäev, 3. detsember 2014

Šokolaadine kohukesetort

Täitsa häbi on jätta postituste vahele lausa nädal, seda enam kui tegemist on söögiga, mida ju igapävaselt tarbime ning praegusel juhul koogiga mis oli spetsiaalselt tehtud Kadripäevaks. Kuna meil kontoris on sel päeval palju nimepäevalisi, kaasa arvatud mina, siis seetõttu olen alati selleks päevaks ka koogi teinud. Ei möödunud ka see aasta teistmoodi. Tegemist siis päris huvitava ja samas lihtsa küpsetamist mittevajava eksemplariga. Huvitav seetõttu, et sisse lähevad päris terved kohukesed, mis tegi avastamisrõõmu manustajatele.


Vaja:

Põhi:
100g digestive küpsiseid
5 spl sulavõid

Sisu:
7 lemmikkohukest
100g piimašokolaadi
200g toorjuustu
2dl vahukoort

Esmalt purusta põhja tarbeks küpsised ja sega need sulavõiga. Suru saadud mass lahtikäiva koogivormi(võiks olla väiksem kui 24cm; ise kasutasin 24cm ja pidin põhja nö juurde tegema, kuna ei katnud ära) põhja.

Laota põhjale oma lemmikohukesed (tervena). Sulata piimašokolaad ja sega toorjuustuga. Klopi hoolega, et tükke sisse ei jääks. Vahusta vahukoor ning sega seegi šokolaadi-toorjuustu hulka. Maitse saadud massi, kui tundub et võiks magusam olla, lisa suhkrut. Kalla saadud mass kohukestele ja aseta külmkappi tahenema, mina hoidsin üleöö. Enne serveerimist kaunista tort marjade või šokolaadi või muu meelepärasega.


allikas: Nipiraamat november 2014

Kommentaare ei ole: