laupäev, 20. detsember 2014

Iiripärane hautis õllega

Hautis, see on osa kõledast sügisest ja külmast talvest. Pikalt ahjus küpsenud roog annab sooja ja täidab mõnusalt kõhtu. Lihtne valmistusviis pealekauba - asjad potti, ahju ja lased podiseda mõningad tunnid. Ühel õhtul mõtlesime, et pole pikalt õllega hautist meisterdanud. Mõeldud-tehtud ja ühe huvitava iiri õllega eksempari välja googeldasime.


Vaja (10-le):
1,8kg veiseliha, lõigatud kuubikuteks
jahu
2 purki (a' 170g) tomatipastat
1kg kartulit
2 keskmist sibulat, tükeldatud
500ml lihapuljongit
400ml iiri tumedat õlut (stout)
10 küüslauguküünt, tükeldatud
soola-pipart
500g herneid

Puhasta ja tükelda liha ning tee jahuga korralikult kokku ja aseta ahjupotti. Lisa juurde tomatipasta, tükeldatud ja kooritud kartul, sibul, puljong, õlu ning küüslauk. Maitsesta soola-pipraga ja sega läbi. Pane peale kaas ja lase pliidil keema, Sega aeg-ajalt. Edasi tõsta ahjupott 200 kraadi juurde ahju ning lase haududa 2,5-3 tundi. Lisa herned, vajadusel maitsesta veel ning serveeri.

allikas: www.marthastewart.com

Kommentaare ei ole: