teisipäev, 9. detsember 2014

Kana tagine

Ma olen tagine osas päris mitmeid retsepte juba tegelikult siia postitanud(Lambaliha tagine; Kana-aprikoosi tagine; Kana maroko moodi; Loomaliha-kikerherne tagine) ja tegelikult tagine saab nö kokku keerata millest tahes, siis tekitasin seekord eraldi postituse, et ühele huvitavale komponendile tähelepanu pöörata-nimelt soolatud/marineeritud sidrunile.

Nimelt Marokos oli seda lisandit lisatud pea iga kord ning see andis päris hea maitsenüansi. Ma Eestis poes polegi selle pilguga vaadanud, kas seda siingi müüakse. Minu eksemplar oli tarnitud viimaselt reisilt ja nüüd siis otsustasin seda ka Maarjamaal testida. Väga maitsev ja tekitas endalegi isu proovida neid ise soolata/marineerida. Vastavasisuline arutelu täitsa isegi Toidutares olemas.


Antud pildilolevasse tagine läksid siis sellised asjad:
Kartul
Porgand
Sibul
Kanakoivad
Soolatud sidrunid
Ras-el-hanout maitseaine
sool-pipar
õli ja veidi vett

Koori ja tükelda vajalikud juurikad. Maitsesta kanakoivad ohtralt Ras-el-hanout maitseainega. Pane tagine põhja törts õli, lisa sinna maitsestud kana. Seejärel hakka lisama järjest juurde muid asju - kartul, porgand, sibul, sidrun jne jne, mille järgi vaid isu on. Maitsesta vajadusel soola-pipraga ning lisa törts vett. Kaan peale ja hauduma.
Sõltuvalt kasutatud ainetest ja lihast on ka küpsemisaeg.

Kommentaare ei ole: