pühapäev, 18. november 2012

Kana-aprikoosi tagine

Sombune sügisõhtu on just see aeg, kus tagine välja otsida ja midagi mõnusat hauduma panna. Kuna olen teinud varasemalt nii loomaliha kui ka lambalihaga, siis seekord oli just õige aeg kanale. Lihtne retsept ja kanaliha õrnuse tõttu valmib ka kiirelt.




õli
võid
3 rosmariinivart
40g värsket ingverit (asendasin noaotsatäie jahvatatuga)
1–2 tshillipipart (mina kasutasin ühe kuivatatud)
2 kaneelipulka
8 kanakintsuliha
175g kuivatatud aprikoose
3spl mett
400g purk omas mahlas ploomtomateid (mitte purustatud)
soola, pipart
serveerimiseks koriandrit (nagu ikka, meil jäi välja)


Sulata poti põhjas või ja õli. Haki sibul, tshilli ja ingver peeneks ja lisa juurde. Eemalda ühelt rosmariinivarrelt lehed, haki neid veidi peenemaks ja lisa eelnevale. Hauta keskmisel kuumusel, kuni sibul on muutunud pehmeks. Samal ajal pruunista teisel pannil soola-pipraga maitsestatud kana. Lisa hautatud sibulale, ingeverile ja tshillile aprikoosid ning mesi, sega. Lisa järelejäänud rosmariin ja kaneelipulgad. Nüüd lisa pruunistaud kana, kalla sellele ploomtomatid koos mahlaga ja sega korralikult. Kui vaja lisa veidi vett, kuna pannipealne peaks olema enam-vähem kastmega kaetud. Hauta keskmisel kuumusel umbes 45 minutit. (Lisa haktiud koriandrilehed) ja serveeri endale meelepärasega. Meil oli seekord kartulipuder.
Kanaliha lausa sulas suus. Muud ma ei ütlegi.


allikas: Hea maitse

Kommentaare ei ole: