laupäev, 17. november 2012

Isetehtud kalapulgad

Kalapulgad on ilmselt paljudes koduses levinud toit, kuid kas inimesed ka teavad kui lihtne neid tegelikult ise teha on. Äärmiselt lihtne. Veidi mäkerdamist on, aga palju paremad kui poe omad.



2-4 sööjale:
3spl nisujahu
soola-pipart
1 muna
50g riivsaia
500g paksu kalafileed (tursk või mõni muu valge kala või lõhe)  - meie kasutasime külmutatud pangasiust
õli

Tükelda kala endale meelepärasteks tükkideks/ribadeks. Pane ühte kaussi jahu koos soola-pipraga. Teise riivsai ja kolmandasse muna. Kasta kala esmalt jahu sisse, seejärel muna ning viimasena riivsaia. Prae aeg-ajalt ümber keerates kuldpruuniks ja krõbedaks. Seejärel tõsta majapidamispaberile nõrguma.
Kõrvale paku endale meelepärast.


allikas: Head Briti pubiroad ja millist õlu nende kõrvale juua

Kommentaare ei ole: