reede, 2. november 2012

Kihiline tortiljavorm maisi ja ubadega

Juba ammu tallele pandud retsept, mis siis sai lõpuks ette võetud ja pean tõdema, üks minu uusi lemmikuid. Parajalt huvitav, vürtsikas ning mitte eriti aega nõudev, just paras argipäeva õhtusse.

6-8le:
10 pehmet nisutortiljat

500 grammi veisehakkliha
2 suurt sibulat
2 suurt küünt küüslauku
2 purki purustatud tomateid
3 tl tomatipastat
1 tl tšillihelbeid
1 tl suhkrut
3 tl laimimahla
soola-pipart

Vahele-peale:
1 purk konservmaisi
1 purk konservube
100 grammi juustu
100 grammi kõva juustu nt Pecorino

Kastme valmistamiseks pruunista hakkliha, hakitud sibul ja küüslauk, maitsesta ohtra soola-pipraga. Lisa tšillihelbed, tomatipasta ja purustatud tomatid ning hauta tasasel tulel u 20 minutit. Maitsesta suhkru ja laimimahlaga, vajadusel lisa soola. Loputa mais ja oad, nõruta. Riivi juustud. Laota ümmarguse vormi põhja tortiljad nii, et põhi oleks kaetud. Tõsta peale kolmandik lihakastmest, kolmandik maisist-ubadest ning veerand juustusegust. Lao järgmised 2 kihti - viimaseks kihiks peab jääma lihakaste, mais-oad ja ülejäänud pool juustust. Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit, kuni juust on kuldne.

allikas: Kätrini kokkamispäevik

Kommentaare ei ole: