Juba ammu tallele pandud retsept, mis siis sai lõpuks ette võetud ja pean tõdema, üks minu uusi lemmikuid. Parajalt huvitav, vürtsikas ning mitte eriti aega nõudev, just paras argipäeva õhtusse.
6-8le:
10 pehmet nisutortiljat
500 grammi veisehakkliha
2 suurt sibulat
2 suurt küünt küüslauku
2 purki purustatud tomateid
3 tl tomatipastat
1 tl tšillihelbeid
1 tl suhkrut
3 tl laimimahla
soola-pipart
Vahele-peale:
1 purk konservmaisi
1 purk konservube
100 grammi juustu
100 grammi kõva juustu nt Pecorino
Kastme valmistamiseks pruunista hakkliha, hakitud sibul ja küüslauk, maitsesta ohtra soola-pipraga. Lisa tšillihelbed, tomatipasta ja purustatud tomatid ning hauta tasasel tulel u 20 minutit. Maitsesta suhkru ja laimimahlaga, vajadusel lisa soola. Loputa mais ja oad, nõruta. Riivi juustud. Laota ümmarguse vormi põhja tortiljad nii, et põhi oleks kaetud. Tõsta peale kolmandik lihakastmest, kolmandik maisist-ubadest ning veerand juustusegust. Lao järgmised 2 kihti - viimaseks kihiks peab jääma lihakaste, mais-oad ja ülejäänud pool juustust. Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit, kuni juust on kuldne.
allikas:
Kätrini kokkamispäevik
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar