reede, 2. november 2012

Taipärased lihapallid

Kuna olin viimane kord Soomes käies endale kokku ahnitsenud erinevaid kastmeid jm huvitavaid koostisosi sealsest kaubandusest, siis otsisin ka retsepti kus neid kasutada. Nii juhtuski et maapähkli-kookoskastmega pakuti sama firma kodulehel ühtesid mõnusaid Taipäraseid lihapalle. Meeldis just see, et seal oli parajalt enam vürtsi ning kaste, mille oli soetanud, sobiski sinna juurde valatult.


6-8'le:
400g  veisehakkliha
1dl riivsaia
2dl vett
1 sibul
1 muna
3spl punast karripastat
1,5spl kalakastet
1dl koriandrit (meie pere jättis selle taaskord välja, kuna no ei maitse see asi)
Pane kaussi riivsai ja vesi, sega korralikult läbi ja lase veidi paisuda. Koori ja tükelda sibul.
Lisa riivsaia juurde hakkliha, sibul, muna, karripasta, kalakaste(ja koriander). Sega korralikult läbi.
Vormi käte abil parajad kotletid/pallid (nii nagu soov on) ja küpseta ahjus 225 kraadi juures 15 minutit, või niikaua kui tundub et valmis.
Mina ei hakanud ise ahjuga mässama, vaid praadisin nagu muitse pannil kotlette.

Kõrvale paku maapähkli-kookosekastet ning nuudleid või salatit.

allikas: Pirkka.fi

Kommentaare ei ole: