laupäev, 17. november 2012

Peekonisse rüütatud kana

Kuna kokaraamatute varamusse olen vahepeal jõudnud mitu head uut raamatut hankida, siis viimase ajal üks lemmikutest on just allikana nimetatu. Sisaldab nii mõnusaid vahepalu, snäkse kui ka mehised roogasid.
Just see kanaroog tundus lihtne ja tõotas tulla hea. Nii see oligi.



4-le:
8 viilu toorsuitsupeekonit
4 kanafileed
4 juustuviilu
4 loorberilehte
1-2 tomatit
soola-pipart
õli
tüümiani või punet

Laota 2 peekonit kõrvuti nii, et nad oleks veidi üksteisega kohakuti. Aseta kanafilee laiupidi peekoni peale ja keera peekon selle ümber. Rulli peale aseta juustuviil, selle peale omakorda loorberileht ja kõige peale viilutatud tomat. Maitsesta soola-pipraga. Sega kausis õli ja ürdid ning pintselda rull sellega üle.
Tee kõik sama ülejäänud kanafileedega.
Kui kõik rullid on valmis, aseta need kõrvuti ahjuvormi ja küpseta 30-35 minutit 180 kraadi juures.
Kuidas kontrollida kas kana on valmis - võta nt hambatikk ja torka see filee sisse. Kui tekkinud august voolab välja selge vedelik, võid kana ahjust välja võtta. Enne serveerimist lase 5 minutit seista, Kõrvale serveeri endale meelepärast - salatit, ahjukartulit jne..


allikas: Head Briti pubiroad ja millist õlu nende kõrvale juua

Kommentaare ei ole: